header banner
Default

Tennisbabe Eugenie Bouchard verandert haar carrière en kiest voor de snelst groeiende sport in de Verenigde Staten


Eugenie Bouchard (29) lijkt afscheid te nemen van de tenniswereld. De voormalige nummer 5 van de wereld en finaliste op Wimbledon in 2014 heeft besloten om pickleball te gaan spelen. Vanaf 2024 zal ze deelnemen aan de Professional Pickleball Association (PPA) Tour. Ze is niet de eerste voormalige toptennisser van naam en faam die deze overstap maakt.

Pickleball, kort gezegd een combinatie van tennis, tafeltennis en badminton, is de snelst groeiende sport in Amerika. Hoewel Bouchard zelf nog niet heeft gereageerd op deze overstap, heeft de Professional Pickleball Association (PPA) haar komst via sociale media aangekondigd als ‘een van de grootste ondertekeningen van het jaar’.

With one of the biggest signings of the year ✍️ @geniebouchard, professional tennis star with a WTA #5 career high in singles, joins the PPA Tour in 2024! 👏 pic.twitter.com/7lSNCDkQfT

— Carvana PPA Tour (@PPAtour) September 7, 2023

Focus op andere zaken dan tennis

VIDEO: Eugenie Bouchard Lifestyle And Net Worth
Finessin Sports

De naam van Bouchard klinkt zeker als muziek in de oren, maar niet per se vanwege haar indrukwekkende tennisprestaties. Ze beleefde haar doorbraakseizoen in 2014, waarin ze de halve finales van de Australian Open en Roland Garros bereikte en de finale van Wimbledon haalde. Op dat moment stond ze ook vijfde op de WTA-ranglijst. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat ze een grandslamtoernooi zou winnen en de nummer één van de wereld zou worden.

Maar haar carrière begon snel af te nemen, mede door blessures en haar focus op zaken buiten het tennisveld. Ze werd ook meer en meer beschouwd als een ‘babe’ en minder als een tennisspeelsters. Iets waar ze zelf natuurlijk lustig aan bijdraagt door ‘bijzondere’ kiekjes te posten op de sociale media. Momenteel staat ze op de 215e plaats op de ranglijst, en sinds 2020 is het haar niet meer gelukt om deel te nemen aan een groot hoofdtoernooi.

(lees verder onder de video)

Niet de eerste tennisser die de overstap maakt

VIDEO: Eugenie Bouchard Hot Practice Explained - Tennis 2023
Pro Player Training Zone

Desondanks kan de PPA zeker profiteren van haar uitstraling. Bouchard is niet verlegen om zichzelf in de schijnwerpers te zetten en af en toe haar mening op een directe manier te uiten. Met 2,4 miljoen volgers op Instagram kan ze ook een aanzienlijk publiek laten kennismaken met pickleball. Of ze succesvol zal zijn in pickleball valt nog te bezien, vooral gezien haar recente schouderoperatie en moeizame revalidatie. Bouchard is overigens niet de eerste tennisser die de overstap maakt naar pickleball. Eerder deze maand stopte dubbelspecialist Jack Sock met tennis om zich op pickleball te concentreren. Ook Donald Young (voormalig nummer 38) en Sam Querrey (voormalig nummer 11) maakten in 2023 dezelfde keuze.

(Bron: hln.be)

Sources


Article information

Author: Vanessa Cabrera

Last Updated: 1702911603

Views: 1075

Rating: 3.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Vanessa Cabrera

Birthday: 1999-10-24

Address: 196 Linda Mews, Knoxmouth, MS 09900

Phone: +4476372528882121

Job: Surveyor

Hobby: Knitting, Playing Chess, Woodworking, Swimming, Wine Tasting, Card Games, Basketball

Introduction: My name is Vanessa Cabrera, I am a venturesome, accomplished, treasured, dear, unreserved, intrepid, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.