header banner
Default

De CEO van Ripple: Crypto-ondernemers moeten Amerika vermijden


Amerika is volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse momenteel niet de beste plek om een blockchain- of crypto-startup te lanceren. Garlinghouse bekritiseert de achterblijvende regelgeving in de Verenigde Staten, vooral met betrekking tot de strikte aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Tijdens een panelgesprek op het Token 2049-evenement in Singapore, adviseerde Garlinghouse potentiële crypto-ondernemers om naar alternatieven te kijken buiten de VS. Hij prees in het bijzonder de crypto-regelgevingsklimaten in landen als Singapore, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. Garlinghouse pleitte ervoor dat de VS een voorbeeld neemt aan deze landen, waar een gunstiger beleid wordt gevoerd dat innovatie in de crypto-industrie stimuleert zonder in te boeten aan consumentenbescherming.

De huidige staat van crypto-regulering in de VS wordt gekenmerkt door complexiteit, mede veroorzaakt door een gefragmenteerde benadering van verschillende financiële toezichthouders verspreid over 50 staten. De SEC heeft de druk verhoogd door veel cryptocurrencies als effecten te classificeren. Hoewel de Biden-administratie in 2022 enige verduidelijking heeft gegeven en wijst op de introductie van een digitale dollar, blijven er aanzienlijke obstakels.

Garlinghouse benadrukte echter dat de VS niet de enige is die worstelt met deze kwestie. Hoewel de EU langzaam maar zeker naar regulering toe werkt en het VK een strikter toezicht hanteert, met name op stablecoins, hebben landen als Japan en Zwitserland proactieve stappen genomen om een gunstiger wetgevingsklimaat te creëren voor de crypto-industrie.

Crypto beleid in Zwitserland

Zwitserland staat bekend als een van de meest crypto-vriendelijke landen ter wereld, een reputatie die het te danken heeft aan een progressieve benadering van regelgeving en beleid. Het land hanteert geen speciale belastingen voor crypto, maar behandelt deze digitale activa op dezelfde manier als traditionele investeringen zoals aandelen en onroerend goed.

Het toezicht op de naleving van de regels wordt streng bewaakt door de Swiss Federal Tax Administration en FINMA, waardoor een stabiel en betrouwbaar kader wordt geboden voor crypto- en blockchain-initiatieven. Dit gunstige klimaat heeft ertoe geleid dat al meer dan 900 bedrijven in deze sector zich in Zwitserland hebben gevestigd, een duidelijke getuigenis van de aantrekkelijkheid van het land voor crypto-ondernemingen.

Bovendien lopen verschillende Zwitserse steden voorop in de integratie van crypto-betalingen in het dagelijks leven, wat de positie van Zwitserland als een toonaangevende hub in de crypto-ruimte alleen maar versterkt.

Ripple breidt mogelijk uit naar andere landen

Garlinghouse wijst dus met een beschuldigende vinger naar de SEC, die volgens hem voornamelijk verwikkeld lijkt te zijn in een politieke strijd tegen de crypto-industrie, uitgevochten via de rechtbank. Niet alleen Ripple, maar ook gerenommeerde crypto-exchanges zoals Coinbase en Binance ondervinden aanzienlijke tegenwind.

Ondanks dat de VS een significante markt vertegenwoordigt voor Ripple, overweegt het bedrijf serieus om zijn horizon te verbreden en zijn diensten uit te breiden naar landen die een meer progressieve houding aannemen ten opzichte van blockchain-technologie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Amy Jackson

Last Updated: 1704509881

Views: 747

Rating: 3.5 / 5 (50 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amy Jackson

Birthday: 1979-05-08

Address: 9272 Carey Cape, Woodville, DE 24579

Phone: +4117916473124179

Job: SpaceX Engineer

Hobby: Woodworking, Embroidery, Quilting, Playing Guitar, Astronomy, Aquarium Keeping, Cooking

Introduction: My name is Amy Jackson, I am a esteemed, tenacious, skilled, irreplaceable, lively, vivid, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.