header banner
Default

Çok ucuza bir araba satın almak için kullanılan yöntem budur


Güncelleme Tarihi:

Burak TAŞÇI / Hurriyet.com.tr

Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2019 07:16

Ucuza yüksek modelli, düşük kilometreli araba almak isteyenler hasarlı araçlara yöneldi. Hasarlı araç almanın da püf noktaları bulunuyor.

VIDEO: HACİZDEN UCUZA ARABA ALMAK!!
Deli Mi Ne?

1/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Otomobil fiyatlarında yükseliş durmaksızın sürüyor. Ortalama sıfır otomobil fiyatı 70 bin lira olarak karşımıza çıkıyor. Tabi isteklere göre bu fiyat yukarı çıkıyor. Bütçesi kısıtlı olan vatandaş ise çok eski otomobillere 15-20 bin TL verip arızasıyla uğraşmaya başlıyor.

2/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Ülkemizde ikinci el piyasasında “temiz” diye adlandırılan otomobil bulmak zor. Sadece ülkemize özgü ve galericilerin ortaya çıkardığı boyalı, değişen parçayla ilgili ön yargılar nedeniyle ucuza alınan otomobiller galeri vitrinlerine yüksek fiyattan konuluyor. Bu durumda nihai tüketiciler ikinci el otomobillere yüksek miktarda para vermek zorunda kalıyor. Satmaya kalktığında ise parçası boyalı olduğu için fiyat kırmalar oluşuyor.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: GALERİCİLİK NEDİR ? NASIL YAPILIR ? ( HIZLI ARABA SATMA TAKTİKLERİ )
Galerici Gökay

3/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Yoğun trafiğe sahip olan ülkemizde hemen her arabada bir kusur bulunuyor. Trafikte sürtme, çarpma, ezilme gibi hasarların oluşmasından dolayı otomobillerde hasar kayıtları oluşuyor. Son model olup ikinci ele düşmüş araçları bu kapsam dışında sayabiliriz.

4/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Toplumda kaza yapmış arabalara değersiz gözüyle bakılıyor ve fiyatı düşürülüyor. İkinci el fiyatı 50 bin lira olup boyasız, kazasız olan aracın emsali parça boyalı ve kazalıysa 42-43 bin lira gibi fiyatlara satılıyor. Tabi ki bu fiyatlar normal hasarlı araçlar için. Eğer ki tramer kaydında 10-15 bin lira gibi hasar varsa ucuz dahi olsa otomobili satmak oldukça zorlaşıyor. Günümüzde yedek parça fiyatlarının yüksek olması tramerde hasarı da yükseltiyor. Lüks bir aracın sadece tek farı 30 bin lirayı aşabiliyor.

Bu noktada ise pert otomobiller öne çıkmaya başlıyor.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: En İyi Pazarlığı Zenginler Yapar! Pazarlık Taktikleri
Hayat Okulu

5/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

ZORLU SÜRECİ İYİ YÖNETMENİZ GEREKİYOR

Pert arabaları almak ve tamiratını yaptırmak için önce fiyat araştırması yapın. Parçaların çıkma fiyatlarını ve nerelerde satıldığını iyice araştırın. Pert arabalar durumuna göre kaportacılar tarafından yaklaşık 2 hafta içinde tamir edilebiliyor. Çıkma parça tedariği için birkaç gününüzü ayırmanız gerekebilir. Bu süreçte en uygun fiyata arabayı trafiğe çıkarmak için çaba sarf edin.

6/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

UZUN SÜRE KULLANACAKSANIZ ALIN

Bütçesi dar olup, otomobilden kar etme amacı olmayıp, 3-5 yıl boyunca kullanıp sonrasında satmayı düşünenler eski model, yorgun otomobil almak yerine pert otomobil alarak büyük avantaj sağlayabilir. Satarken kar etme amacı olmamalı ve aldığınız fiyatın üzerine çok az kar koyarak satışını gerçekleştirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: ihaleden araç almak mantiklimi? | Masraflar neler? | 04.08.2022
efzud

7/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Günümüzde 2016 modelinin ikinci el fiyatı 55-60 bin lira civarında olan otomobilin pert halini piyasada 23-30 bin lira arasında fiyata alabilirsiniz. Bu fiyat aralığı arabanın masraf azlığına göre artar.

8/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Otomobiller sadece kaza nedeniyle perte çıkmıyor. Sel hasarı, toplumsal olaylar, terör, park halinde üzerine düşen parçalar nedeniyle de perte çıkabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: İlk Arabamı Nasıl Aldım - Elden Taksitle Araba Almak
Sezgin Cesur

9/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Sigorta şirketleri pert otomobilleri ihaleyle pert işiyle uğraşanlara satıyor. 25 bin liraya satılan pert otomobili pert galericisi ihaleyle 20 bin liraya alabiliyor.

10/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

PERT OTOMOBİL NASIL SEÇİLİR?

Elbette pert otomobil almak için de tecrübenizin olması gerekiyor. Öncelikle şase, motor, şanzıman ve elektronik aksamında hasarı olan araçlardan uzak durun. Bu araçların kaporta ve tamir masrafı yüksek çıkacaktır. Şase otomobilin omurgasıdır. Tüm aksamların ana bağlantıları şaseye yapılır. Şasedeki sorun otomobilin yürüyüşünü etkiler, ön takım ayarı düzgün olmaz, olası bir kaza anında büyük maddi ve manevi hasarlar açabilir.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: EMİNEVİM FACİASI (!) Sıfır ve Sıfırından pahalı ikinci el araç alınır mı? @mustafafpv​
Onurhan Keskin

11/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Şasede bulunan hafif kusurlar telafi edilebilir. Şaselerinde halk arasında “kafa kayması” olarak tabir edilen otomobilin ön tarafının sağa ya da sola hafif dönük olması büyük bir sorun değildir. Çok bariz şekilde burun kayması varsa tercih etmeyin. Kayıklığın 3-4 santimi geçmemesine dikkat edin.

12/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Şase düzeltme aleti ya da iyi kaporta ustası aracın önünü çekerek orjinal haline getirebilir. Şaselerinde aşırı eğilme, kırılma, kaynak yapılması gereken bir durum yoksa pert otomobilin diğer aksamlarını kontrol etmeye devam edebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: Taksitle Otomobil Alıyoruz? | Nedir Taksitle Araba Alma? | Otomobil Günlüklerim
Otomobil Günlüklerim

13/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

ALT KISIM ÖNEMLİ

Otomobilin özellikle alt kısmına iyice bakılmalı. Motor bloğu, karteli, şanzıman dış muhafazası, travers (taşıyıcı) gibi ana öğeleri eğilerek görebilirsiniz. Bunlarda darbe, kırılma, çatlama olmamalı.

14/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Motor aksamında hasar görünmese de çalıştırdığınızda normal olmayan ses ve yüksek titreşim hissederseniz otomobili tercihleriniz arasından çıkartın. Motor ısındığında hırıltı ve titreşimin devam etmesi halinde motorda sorun var demektir. Ayrıca otomobil çalışmıyorken motoru salladığınızda yerinden çok oynuyorsa darbeden dolayı kulakları kırılmış olabilir.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: UCUZ YOLLU ARABA ALMAK | ARAÇ İHALELERİNE NASIL GİRİLİR ?
Hacı Ömer Kılınç

15/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Vites geçişlerini iyice kontrol edin. Özellikle otomatik vitesli pert otomobil alacaksanız kısa bir parkurda ileri-geri hareketler yaparak vites geçişlerini test edin.

16/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

KAPORTAYA DİKKAT!

Otomobilin dışındaki eziklikler ve hasarları gözünüzde büyütmeyin. Dış aksamı tamamen 0.7-1 milimetre kalınlığında sac kabuktur. Düzelmeyecek durumdaki parçaları çıkma ya da yenisini alarak taktırın. Orijinal çıkma parça almanız menfaatinize olacaktır. Hem fiyatı 3’te 1 oranında düşük olacaktır hem de kaporta ustası alıştırma yapmak için uğraşmayacaktır. Bazı çıkma parçalar aynı renkteyse hiçbir işlem yapmadan direkt araca takılabiliyor. Düzelecek parçaları kaportacı düzeltip, macunlayıp, boyayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: Bunu Bilmeden Ev Araba Satın Alma!
Avukat Bilal Yavuz

17/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Tavan hasarlı otomobil alacaksanız fiyatı oldukça düşürmeye çaba gösterin. Çünkü ileride siz satarken tavan hasarı olduğu için alıcılar takla atmış hissiyatına kapılıp, vazgeçebilir. Tavan hasarlı olan pert otomobiller her zaman çok daha ucuza satılır. Hem tamir masrafı büyüktür, hem de sağlıklı olmaz, ilerleyen zamanlarda atılan macundan ötürü çatlamalar yaşanabilir. Her tavan hasarı takla atmayla olmaz. Tavan hasarlı araba alacaksanız kesme tavan alarak kaportacınızdan montaj yapmasını talep edebilirsiniz. Böylece macun çatlaması ve kavis verme sorunu ortadan kalkacaktır.

18/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

İÇ TRİM AKSAMLARI PAHALI

İç aksamında hasardan kaynaklı torpido kırılması olmamasına, kapı iç trim aksamlarının tam olmasına dikkat edin. Hepsinin tamiri, çıkması ve sıfır olarak satışı yapılıyor ancak fazla masraf yapmadan otomobili toplamanız önemli. Bundan dolayı iç aksamında sorun olmamasına dikkat edin.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: Milyonluk Galerici Olmanın 3 Gizli Kuralı !!! | Otomobil Sektörünün En Lüks Arabaları Lion Motors
Para Babası (Said Yalım)

19/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

HAVA YASTIKLARI ÖNEMLİ

Hava yastıkları açılmış olan pert otomobillerin masrafı yüksek olabilir. Emniyet kemerleri genelde kitlenir, torpido sökülüp tamir edilir ve yeni hava yastıkları takılır. Yerli otomobillerde kapaklı hava yastığı kullanıldığıdan yaklaşık 1000-1200 lira gibi masrafınız olabilir. Ancak yırtılan torpidoya sahip pert otomobil alacaksanız tamir masrafı 2000-3000 lirayı bulabilir. Bu nedenle hava yastığı açmamış otomobilleri tercih edin.

20/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Tüm bu işlemler sanayi ortamında gerçekleştirilecek tamirler için geçerli. Yetkili servislerde ücretler daha yüksek olabilir.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: UCUZ ARABA NEREDEN ALINIR? (İHALEYLE ARABA ALMAK!)
Salih Dönger

21/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

RUHSAT İŞLEMLERİ

Pert otomobilin büyük sorunu olmadığına kanaat getirdiniz ve almak için pazarlık ettiniz. Bundan sonraki süreçte sizi neler bekliyor?

22/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Öncelikle notere gidip satışını alın. Çekme Belgeli satış gerçekleştirilecek. Aldığınız pert otomobilin bir plakası olacaktır ancak fiziki olarak plakaları olmayacaktır. Çekme Belgesi olduğu için plakaları emniyete teslim edilmiş durumdadır. Satış esnasında otomobilin eski plakası da kullanılabilir ya da yeni plaka talep edebilirsiniz. Ekstradan herhangi bir ücret talep edilmez. Yeni plaka talep etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: Uyap İcra İhalelerinden Taşıt Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz!..
Bilirkişi - Fatih Ceyhan

23/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Çekme Belgesi, otomobilin trafiğe çıkamayacağını ifade eder. Tekrar trafiğe çıkması için pert otomobil onarıldıktan sonra muayene istasyonuna çekici ile götürülerek “tespit muayenesi” yapılması gerekiyor. Tespit muayenesinin amacı otomobilin trafiğe çıkmasında herhangi bir sorun olmadığına dair onaydır. Muayeneye giderken kaportacınızdan boyandığına dair fatura kesmesini isteyin. Fatura tutarının ne olduğunun önemi yok.

24/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Bu işlemleri yaptırdıktan sonra Zorunlu Trafik Sigortası, Çekme Belgesi, muayene tespit evrakı ile birlikte emniyete giderek ruhsat ve plakanızın çıkmasını talep edeceksiniz.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: SAKIN OTOMOBİL ALMAYIN 2024'TE ARAÇ SATABİLMEK İÇİN ÜSTE PARA VERECEKLER
Ahmet (By) YesilbaG

25/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

2015-2016 model, 25-30 bin liraya alınan pert otomobilin size maksimum tamir maliyetinin 5 bin TL’yi geçmemesi gerekiyor. 2012-2013 model pert otomobillerde toplam maliyetin 23-24 bin lirayı aşmaması menfaatinize olacaktır. Bu rakamlar ekonomik olan otomobiller için geçerli olabilir.

26/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Pert olarak alacağınız otomobillerin yüzde 80’inin tramerde ağır hasar kaydı vardır. İstisna olarak bazılarında ağır hasar kaydı yoktur ya da kullanıcı hatası nedeniyle perte çıktığından kaydı olmayan otomobiller de bulabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: SAKIN ALMA FIRSAT ÇOK YAKINDA! 2. El Dibe Devam Emlak İçin Kötü Haber
Ekonomist Çoban

27/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Pert otomobillerin trafik sigortası fiyatı diğer emsal otomobillerle aynıdır. Bazı şirketler kasko yapabiliyor. Ancak şunu bilmeniz gerekiyor; bir kere perte çıktığı için ikinci defa perte çıkarsa trafik sigortası ya da kasko o andaki pert rayiç fiyatı ne ise size onu ödeyecektir.

28/28Çok ucuza otomobil nasıl alınır İşte o yöntem

Pert olarak aldığınız otomobil bu noktadan sonra kullanmaya hazır hale geliyor. Tüm işlemler bittikten sonra oto kuaför yaptırarak geçmişinden eser kalmadan kullanmaya başlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!

VIDEO: TARİHİNİ SÖYLÜYORUM! KREDİ İLE EV VE ARABA ALMAK İSTEYENLER! KASIM VE ARALIK AYLARINDA BAŞLIYOR!
Zanka TV

Sources


Article information

Author: Mary Graves

Last Updated: 1703390642

Views: 676

Rating: 4.2 / 5 (37 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mary Graves

Birthday: 1961-07-13

Address: 31530 Gail Walk, New Mariah, DC 10771

Phone: +4614841302583689

Job: Translator

Hobby: Reading, Embroidery, Yoga, Sailing, Kite Flying, Cycling, Horseback Riding

Introduction: My name is Mary Graves, I am a intrepid, enterprising, valuable, dear, dazzling, variegated, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.